torsdag den 30. marts 2017

Sådan vælger du plakater til hjemmet

Vælg de rette plakater til hjemmet
Skal du købe nye plakater til hjemmet, bør du gøre dig et valg omkring det rette plakat design, og så er det vigtigt først at gøre sig nogle tanker, omkring valget af den helt rigtige plakat, med tanker på både design, størrelser, pris og plakatens fremstillings metode.


Her ses nogle grafiske plakater fra BY LUX.


Dekoration med plakater i hjemmet
Vælger du at indrette med grafiske plakater i hjemmet, får du her en dekorationsform der er forholdsvis billig, sammenlignet med en vægdekoration lavet med lærredstryk eller malerier, dette betydende at du med plakater ikke er så økonomisk bundet til din dekoration, som hvis du have valgt en anden form for interiør til væggen. Alle ønsker på et tidspunkt at skabe lidt fornyelse i dekorationen, og hertil er valget af plakater ideelt, da de er nemme at udskifte i rammerne, når der ønskes skiftet til tidens nye farver og designs. Dog er der ved dekoration med plakater mange spørgsmål, der kan være værd at tage med, for at få det helt rette plakat design til hjemmet.

Hos BY LUX finder du mange design plakater til hjemmet.


Den rette plakat størrelse og design
Plakater findes i mange forskellige størrelser og plakat designs, og det kan ofte være svært at finde lige netop den plakat/størrelse man søger, hvis der handles i en butik, og det kan derfor være en stor hjælp, at lave en specifik søgning på Google for at finde den helt rette plakat til hjemmet. På Google kan der eksempelvis søges på ”sort hvide plakater med tekst i størrelse 30×40 cm”, ”plakater i farver og fugle” eller andre specifikke søgninger man ønsker, og så kommer der mange gode forslag til netop din konkrete søgning, hvilket vil spare dig for en masse spildtid i butikkerne. Fra hjemmets sofa kan du lave dine Google søgninger på plakater, og du finder her mange webshops med et stort udvalg af moderne plakater, med en pris er noget billigere end i butikkerne, og de fleste sender i dag fragt frit lige til din dør, så denne måde at shoppe på, bliver mere og mere udbredt i vores travle hverdag.

Valg af ramme til plakater
Skal købet af plakater gøres billigt, kan det anbefales at kigge på hvilke standardrammer IKEA og Bilka har i deres udvalg, da disse rammer er langt billigere, end hvis du køber plakater med ukurante mål, og derefter skal ud og have lavet en specialrammer på et rammeværksted, for at få dine plakater flot indrammet. Vælger du plakater med følgende mål: 30×40 cm, 40×50 cm, 50×70 cm, 70×100 cm, A4, A3 og A2 så er du sikkert på rette spor, da der på disse mål findes mange standardrammer til plakater, men tjek dog selv efter i butikkerne først, da det jo ikke er sikkert at de har en billig ramme, der lige passer til din smag.

Se nogle store plakater til stuen hos BY LUX.


Det rette papir til plakater
Papir anvendt til plakater er ikke et hvilket som helst stykke papir, her skal du tænke på om du ønsker en blank eller mat overflade på dine plakater, dette kan ofte være svært at se, når du handler på nettet, men heldigvis er der ofte gode beskrivelser ved de fleste plakater, der fortæller hvilken type papir og overflade designet er lavet med. Det anvendte papir til plakater bør ligge omkring 180-220 g/m2 hvis det er en god kvalitet, så dette er værd at kigge godt efter, da mange nye designere vælger tyndt kopipapir 100-140 g/m2, da de så kan udskrive plakaten fra en lille kopimaskine i hjemmet, hvilket ofte resultere i en meget dårlig kvalitet i plakatens tryk/design.

Miljørigtige plakater
Er plakaterne optrykt på et træfrit papir, eller indgår der træ i papiret, så du på denne måde er medvirkende til træfældning, dette er også en lille ting at have i tankerne.
I en tid hvor vi alle tænker meget på miljøet, bør du også gøre dig overvejelser omkring trykningsmetoden af dine nye plakater, er denne blevet optrykt på et svanemærket (Nordisk miljømærke) trykkeri, der overholder alle forskrifter, i forhold til anvendelse af kemi i farverne, samt en miljørigtig håndtering heraf i produktionen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar